Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

1999.-ben alakult közel negyven fővel. Az akkori alapító tagok közül ma már sajnos csak egy személy, Fenyves György az aktív polgárőr. Az évek során sokat változott a tagság összetétele. Szervezetünk 16 fős létszámmal 2005.-ben átalakult Közhasznú Egyesületté. Napjainkra kialakult a mai 19 fős létszám, amelyben ugyanúgy találhatók tanulók, aktívan dolgozók és nyugdíjasok, nők és férfiak egyaránt. Tevékenységünket társadalmi munkában, díjazás nélkül végezzük, amelyhez az évek folyamán a pályázatokon elnyert pénzekből tudtuk fedezni a felszereléseink beszerzését. A község életében sok-sok rendezvény biztosításában, bűnelkövetés megakadályozásban és bűnözők elfogásában vettünk részt, segítettük a rendőrség és egyéb hatóság munkáját. Az illegális fakitermelést is több esetben megakadályoztuk, de részt vettünk az ezredforduló idején fenyegető árvíz megelőzésében. Az Önkormányzattal együttműködve a szélsőségesen hideg teleken felkeressük az idős, egyedül élő lakosokat. Céljaink változatlanok maradtak az alapítás óta: környezetvédelem, katasztrófavédelem, bűnmegelőzés, a közlekedésbiztonság fokozása.

Tagja vagyunk az Országos Polgárőr Szövetségnek, annak meghirdetett országos akcióiban részt veszünk. A helyi feladatokat pedig önállóan, lelkes kis csapatunk összefogásával tervezzük meg és hajtjuk végre.2008.-ban ifj. Varga Sándor tagunk elnyerte az Országos Polgárőr Kupát, amelyet közlekedésbiztonsági versenyek sorozatán való eredményes szereplésekkel érdemelt ki.

2012.-ben Pintér Sándor Belügyminiszter  "A RENDKÍVÜLI HELYTÁLLÁSÉRT ÉRDEMJEL BRONZ FOKOZATÁT" adományozta Pusztai Ferenc elnöknek.

2013.-ban Térfigyelő kamerarndszer felszerelésére pályáztunk, amely ebben az évben megvalósításra került.